Problema baniilor este o problema delicată pentru mulţi dintre noi.
De ce trebuie să plătim pentru cunoaştere, dezvoltare personală şi pentru spiritualitate?


Informaţia înseamnă putere, de asemenea informaţia este ceea mai scumpă. La rândul lor cei care au avut acces la informaţie au fost nevoiţi sa plătească pentru a o accesa. Această informaţie, de multe ori a costat bani grei, dar datorită situaţiei şi mentalităţii din România, valoarea la care se oferă această informaţie este mult mai mică. Să nu uităm că nimic în univers nu este gratuit, totul se plăteşte.

Orice lucru (informaţie) de calitate are un preţ. În momentul în care cineva primeşte ceva pe gratis nu va aprecia deloc munca depusă pentru creearea sau înfăptuirea acelui ceva. În momentul în care primim ceva în schimb, suntem datori să oferim ceva.

Toţi avem familii şi copii, de care ne ocupăm pe lângă slujbă. Imaginaţi-vă cum ar fi dacă, pe lângă familie şi servici, trebuie să vă ocupaţi şi de un grup de spiritualitate. Veţi mai putea fi la dispoziţia tuturor, aţi mai avea timp, răbdare şi energie pentru ai susţine şi îmbărbăta pe cei care vă cer ajutorul, după o zi de lucru, (8-10 ore) după ce v-aţi ocupat de soț/soţiei şi de copii. După o zi de muncă ştiiţi că la ora 20-21 încă mai trebuie să umblaţi, încă mai aveţi întâlniri programate, credeţi că în aceste condiţii eficienţa este maximă?. Spiritualitatea nu se învaţă din confortul locuinţei, spiritualitatea cere muncă, răbdare şi dedicaţie, cere învăţare permanentă.

Oare de ce nu îi cerem unui cântăreţ să susţină concerte pe gratis în permanenţă, oare de ce nu cerem unui pictor să ne picteze portretul pe gratis, pentru că ei au fost înzestraţi de la divinitate şi au mai făcut şi câţiva ani de studiu.  Toţi din domeniul artistic, educaţional şi spiritual fac acte de caritate dar şi ei au viaţă, familie de hranit şi cheltueli de plătit.

De ce nu cerem să primim cărţiile pe gratis, de ce trebuie să plătim inclusiv cărţiile de spiritualitate? S-a
întrebat oare cineva câtă muncă trebuie depusă pentru a scrie o carte de calitate, astfel încât cei care o citesc să primească un răspuns la întrebăriile lor. Niciodată nu veţi putea plăti informaţia primită, indiferent de ce natură ar fi ea, veţi putea plăti doar timpul şi munca depusă pentru a creea această informaţie.

Dacă mergem la un avocat, plătim bani grei pentru o oră de consultaţie, ca de altfel la toţi specialiştii, indeferent de domeniu. Dar în domeniul spiritual, adesea avem pretenţia să ni se ofere totul gratis, deşi persoana care oferă informaţia se educă şi se instrueşte intreaga viaţă.

Nu se ia în considerare că pentru a putea oferii aceste lucruri sau cheltuit adesea sume mari de bani, energie, timp etc.

Nu în ultimul rând uităm că orice prietenie, afacere sau relaţie se bazează pe un schimb (a se vedea
Pitagora - Tratat despre prietenie). În aceste condiţii trebuie să existe un schimb aproximativ egal de energie între cei implicaţi în relaţie. Sau cu alte cuvinte nu este necesar a plătii cu bani. Banii reprezintă un echivalent energetic, care se pot transpune şi în servicii sau produse. În acest sens cei care vor cu adevărat să studieze şi pot oferii alte lucruri necesare pentru dezvoltarea şcolii sunt bine veniţi.

Aş prefera să fiu 100% din timpul meu la dispoziţia celor care au nevoie, deşi încă nu este posibil acest aspect.
Toţi am prefera să lucrăm ceea ce ne place şi să oferim cât putem mai mult din ceea ce ne pricepem mai bine. Şi de asemenea toţi vrem să trăim decent din ceea ce lucrăm, împreună cu familiile noastre.
Credeţi că este o problemă acest aspect.??

Iniţierile nu se pot plăti, ce se plăteşte este energia, timpul, materialele, publicitatea şi experienţa celui care vă oferă aceste servicii de dezvoltare personală şi spirituală.