Practica "după ureche" şi/sau teoria fără practică?
Fiecare dintre noi, într-o măsură mai mare sau mai mică, avem sau am avut contact cu acest domeniu - de la banalele pasenţe, aruncatul unei monede sau a zarurilor până la etalările complexe din Tarot - pentru a căpăta răspuns la o întrebare sau ca ajutor în luarea unei decizii. Şi totuşi, Divinaţia este înainte de toate o "artă".

Unele persoane o pot privi ca pe o provocare, alţii ca pe un divertisment, alţii ca pe o aventură. Experimentul se poate transforma într-o autentică lecţie de cunoaştere a vieţii, prin dedublare şi printr-o dezvoltare progresivă a imaginaţiei.
Scânteia Divină dospeşte în fiecare dintre noi, chiar dacă este împărţită după reguli necunoscute. Trebuie doar să lăsaţi energiile cosmice să vă inunde pe voi şi instrumentele voastre pentru a vă da informaţiile de care aveţi nevoie. Veţi simţi mesajul lor şi vă veţi însuşi ştiinţa şi tălmăcirea înlănţuirii lor.
Intrebă şi vei afla!
Căută şi vei găsi!
Bate şi ţi se va deschide!
Important este să doresti să afli. Credinţa te ajută, te susţine, îţi creează un suport puternic, totul este să vrei!
Însă nu trebuie uitat un lucru totul este posibil, dar nu totul este permis.

Sisteme de divinaţie organizate

  • Geomantia - este o tehnică veche divinatorie ce folosea pământul care se aruncă pe jos într-un spaţiu limitat, iar consultantul interpreta desenele obţinute.
  • Aeromanţia - tehnica divinatorie bazată pe studierea urmelor formate de vânt pe apă.
  • Austromanţia - este o tehnică divinatorie bazată pe observarea şi interpretarea modului în care suflă vântul.
  • Cristalomanţia - arta divinatorie în care se folosesc cristalele.
  • Chibomanţia - tehnica divinatorie bazată pe folosirea zarurilor şi oaselor.
  • Chiromanţia - arta divinatorie care se bazează pe citirea liniilor din palmă.
  • Bibliomanţia - este o metoda divinatorie bazată pe deschiderea la întâmplare a Bibliei şi interpretarea textului ca atare.
  • Teledetecţia (Radiestezia) - se bazează pe găsirea obiectelor sau a izvoarelor de apă, a zăcămintelor etc., cu ajutorul radarului personal sau folosind instrumente ajutatoare gen ansă, pendul, baghetă.
  • I Ching - tehnică divinatorie care se bazează pe o carte de înţelepciune chineză, Cartea Schimbărilor, fiind folosită la început înaintea marilor bătălii. Cei care consultă I Chingul nu consultă un medium ci o serie de simboluri universale cu comentarii şi texte. Deci răspunsul obţinut prin hexagramă, se poate considera ca fiind raspunsul armoniei universale, provenit direct de la univers.
  • Runele - sistem magic divinatoriu realizat prin invocarea forţelor naturii. Prin divinaţie, cu magia runelor poate lua contact doar şamanul locului, care este sacerdot sau magician. Există rune pentru protecţie, pentru influenţarea vremii, a recoltelor, pentru vindecarea bolilor. Runele sunt ideograme, simboluri fixe legate de o stare sau de un concept. Ele au menirea de a ghida evaluând problemele şi prezentând variante optime de a le traversa. Ele reprezintă un mod de a lua legatura cu ghizii spirituali şi de a le cere sfatul.
  • Cartomanţia - este o tehnică divinatorie bazată pe interpretarea cărţilor de ghicit (Tarot, Cărţile Gitane, Oracolul Bellini, Cărţile Destinului, Cărţile Doamnei Lenormand, Cărţile Ungureşti, Cărţile clasice etc.). Spre deosebire de cititul în palmă sau cafea, care au doar misiunea de a interpreta semnele încrustate pe piele sau în zaţul de cafea, tălmăcirea cărţilor presupune un material de lucru mai abstract. Figurile înţepenite de pe cărţile de joc par coborâte de pe piramidele egiptene, îmbrăcate în aceleaşi veşminte fixe, frumos colorate. Ele par mai degrabă condamnate să tacă decât să vorbească, însoţind în taina labirintul destinelor, de aceea persoanele care se ocupă cu decriptarea lor trebuie să aibă multă răbdare, să se concentreze mai mult şi bine-nteles să cunoască perfect semnificaţiile şi angajamentele cărţilor de joc, tradiţia acestor simboluri şi nu în ultimul rând să se deschidă în faţa lui Dumnezeu pentru a putea găsi drumul spre lumină si adevăr.

Sisteme neorganizate de divinaţie

Unele metode de divinaţie implică comunicarea cu lumea spiritelor, acest lucru având loc prin intermediul transei, viziuni, vise sau comunicări din partea ghizilor sau a îngerilor păzitori. În principal, presupune înzestrarea divinatorului cu anumite capacităţi. Cele mai frecvente forme de divinaţie neorganizată sunt:
  • Premoniţia sau Precogniţia este forma divinatorie (parapsihologie) prin care anumite persoane pot accesa cunoaşterea unor evenimente, informaţii viitoare ce nu pot fi explicate în mod conştient prin cunoaşterea prezentă sau anterioară.
  • Prezicerea viitorului sau harul profeţiei este capacitatea de a afla cu exactitate evenimentele viitoare, mai mult sau mai puţin indepartate în timp.
Centrul energetic pentru premoniţie este amplasat în hipotalamus, lobul stâng.
Sistemele organizate de divinaţie permit divinatorului să aplice tehnici de divinaţie, chiar dacă nu are înclinaţii extraordinare, prin exerciţiu, putându-se dezvolta capacităţiile extrasenzoriale.

Toate sistemele de divinaţie, şi în special cele organizate, au un model de funcţionare bazat pe două etape:
  1. Formularea unei întrebări sau identificarea unei situaţii – necesitatea divinaţiei vine din interior.
  2. Folosirea unei metode de conectare la planurile (lumile) superioare pentru aflarea răspunsului căutat.
Gradul de exactitate al răspunsului, precum şi corectitudinea cu care acesta este interpretat depinde de mai mulţi factori:
  1. Cantitatea cunoaşterii divinatorului;
  2. Calitatea cunoaşterii divinatorului;
  3. Capacitatea divinatorului de a se conecta la lumile superioare;
  4. Capacitatea divinatorului de a se implica în proces;
  5. Capacitatea divinatorului de a interpreta simbolurile primite

Extras din suportul de curs "Divinaţie-Modul 0"
.